DE START

Valyra is gestart in 2012 met het ontwerp van het eerste basismodel. Inge zocht al jaren naar een mooi, duurzaam, chique sieraad voor in haar haar, maar kon dit niet vinden. Ook niet tijdens een van haar vele internationale reizen. Alles wat ze vond was van laagwaardig materiaal en had niet de uitstraling waar ze naar op zoek was,  dat moest toch ook anders kunnen? Uiteindelijk besloot ze zelf aan de slag te gaan met de nieuwe 3D technieken, die veel meer mogelijk maken dan voorheen. De uitgangspunten van de ontwerpen (ook de toekomstige) zijn:

  • Een ontwerp dat naar smaak kan worden aangepast aan de wens van klant,
  • Gemaakt van licht, sterk materiaal, dat duurzaam is en een leven lang plezier geeft
  • Functioneel goed ontwerp, dat beschadiging van het haar voorkomt en goed blijft zitten.

MODULAIR CONCEPT

De haarspeld is zo ontworpen dat er diverse afwerkingen mogelijk zijn: Kleuring van het titanium, inleg met diverse edelmetalen, inzet van edelstenen en gravures. Inleg met fantasievolle harskleuren is ook mogelijk. Ook is de maatvoering aan te passen aan de dikte van het haar van de klant. Zo is voor elke vrouw met lang(er) haar een uniek haarsieraad te maken. Het is zelfs mogelijk om later aanpassingen te maken door bijvoorbeeld edelstenen bij te plaatsen. En doordat de bovenzijde uitwisselbaar is, is het mogelijk tegen een lager bedrag toch weer een andere Valyra te dragen.

INSPIRATIE VOOR VALYRA

Titanium kan van kleur veranderen, een ‘magische’ eigenschap. Dit is de inspiratie geweest om de naam Valyra te bedenken. In de fantasy-boeken van G. R.R. Martin wordt gesproken over de kracht van het magische Valyriaans staal. Daarnaast schuilt in de naam Valyra ook ‘value’ en dat is ook waarnaar we streven bij Valyra: een waardevol haarsieraad  is een compliment voor je haar en maakt je eigen stijl compleet.