MATERIAAL

Het basismateriaal voor Valyra is het edelmetaal Titanium. Titanium is een lichtgewicht, enigszins helder grijs, zeer sterk metaal dat nauwelijks oxideert. Titanium wordt, mede door het lage soortelijke gewicht, vaak gebruikt in de luchtvaart industrie. Omdat titanium haar omgevingstemperatuur direct aanneemt, voelt het ‘warmer’ aan dan andere metalen.
Titanium is, door zijn hardheid en hoge smeltpunt ,moeilijker te verwerken dan goud of zilver. Het heeft een mooie zacht satijn grijze basisafwerking of is glanzend metaalgrijs te polijsten.

Een bijzondere eigenschap van titanium is dat het door middel van moleculaire verhitting diverse heldere kleuren aannemen. Kortom, dit materiaal biedt heel veel mogelijkheden wanneer je je eigen stijl haarspeld gaat samenstellen.

EDELSTENEN

De uiteindelijke uitvoering van uw Valyra bepaal je zelf. Het is mogelijk om de inzet in het goud of zilver te laten maken. Wij gebruiken 18 karaats (585) geel, wit of rosé goud en 1e gehalte (925) zilver. Ook kan jouw Valyra haarsieraad ingelegd worden met titanium in een andere kleur.

Voor de stenen gebruiken wij natuurlijke saffier in diverse kleuren en uitsluitend conflictvrije diamant in de maten 0,02 carat, 0,03 carat en 0,05 carat. De kwaliteit van de diamant  is G (TopWesselton) Vsi en het slijpsel is brilliant.

In samenspraak met Ulrike is het uiteraard mogelijk om jouw Valyra een unieke, speciaal voor jou ontworpen afwerking te geven.